tirsdag 1. mai 2012

ola´s "burn" salsa

Med besøk av bror fra Sverige, som søker lykken i Norge, er det duket for måltider av størrelse. Ukomplisert mat som taco er å foretrekke, da tiden heller trengs til dataspilling og nostalgiske actionfilmer.
Collateral damage.


Under en seanse med tacotilberedning fikk jeg beskjed om at salsa fra butikken på langtnær var godt nok. Den skulle lages fra bunn! Det hele endte med en gledelig enkel og rask oppskrift på salsa, som er både fyldig og sterk på smak.
... disco inferno!
 INGREDIENSER:
  • 1 finhakket rødløk
  • Finhakket syltet jalapenjo (mengde etter styrke)
  • Chilisaus (mengde etter styrke)
  • 1 boks hermetisk hakkede tomater
  • Salt
  • Olje til steking
  • 2-3 hvitløksfedd, presset i hvitløkspresse
  • Lime
FREMGANGSMÅTE:
  1. Brun løk og jalapenjo i rikelig med olje og salt, på middels varme. (fig.1)
  2. Slå ned varmen, hell i hakkede tomater, smak til med chilisaus og la det koke inn til ønsket konsistens.
  3. Avkjøl salsaen i 4-5 minutter. Press i hvitløksfedd, bland godt og smak til med limesaft.
fig.1



We did what we could to save it... but it was just to damn tasty!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar