søndag 6. mai 2012

ovnsbakt bacon og genetikk

Min fasinasjon for bacon begynner så smålig å få vitenskapelig backup. Ifølge VG har menneskeheten funnet frem til et "bacon-gen". I mitt tilfelle snakker vi troligvis om en über-utviklet mutant-versjon av sistnevnte gen.


My codename would be Greasy

Dette kan forklare min store glede ved å kunne spise bacon uten å måtte steke det først. Og mine sporadiske infall som å langsteke helt baconstykke i ovn:



STEKING:
  • Midt i ovnen på 150 grader, med steketermometer, til kjernetemperatur 80-85 grader.

FREMGANGSMÅTE:
  1. Skjær eventuell svor på baconbiten i ruter. Gni inn med pepper.
  2. Sett steketermometer i bitens tykkeste parti og stek etter anvisningene. (kan ta opptill et par timer)
  3. Tilbered ønskede grønnsaker og lag en mild hvit saus.
  4. Server med dugelig mengder saus og grønnsaker.

Til min store overraskelse smakte kjøttet som den fineste røkte svinekam...
som ved nærmere ettertanke egentlig ikke var overraskende i det hele tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar