fredag 13. april 2012

ovnsbakte andelår på bortebane.


Blant noen av mine venner er det å spise and, som å skulle spise Donald Duck. Ikke slemt populært! Dette fordi and er et sykt fett dyr. Og da ikke fett som i fettinnhold, men fett som i fuckin' awesome animal!


oooyeah!

Min gjestfrie makker i dette måltidet, delte heldigvis min oppfattelse om at and er fuckin' awesome, nettopp på grunn av fettinnholdet. Det var dermed duket for ovnsbakte andelår til middag!


INGREDIENSER:
  • 2 andelår
  • 2-3 gulrøtter, finhakket
  • 2 persillerøtter, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 8-10 hele miniasparges
  • Rikelig med smør til steking
  • Saus til and (aprikos i dette tilfelle)

STEKING:
  • Midt i ovnen på 150 grader, med steketermometer, til kjernetemperatur 60-65 grader. Tålmodighet er en dyd... dette kan ta litt tid. Men lett verdt det når det kommer til mørheten på kjøttet.

FREMGANGSMÅTE:
  1. Brun andelår i stekepanne med smør. Legg de til siden på en tallerken.
  2. Brun finhakket persillerot, gulrot og løk i samme panne.
  3. Legg hele miniasparges og andelårene oppå de stekte grønnsakene. Stikk et steketermometer i andelårets tykkeste parti. (fig.1)
  4. Stek i ovnen etter anvisningene. Server med grønnsakene og saus.

    N.B. Er ikke stekepannen av det ildfaste slaget, så bruk for guds skyld en ildfast form istedenfor.
    fig.1




    Vegetables assemble!
    at last 60°C..... EAT ALL THE FOODS!!!

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar