tirsdag 17. april 2012

Sylte Suppe (billig)


Å spise sesongbasert er fornuftig. Å spise stikk motsatt av sesongen derimot, er tydeligvis sykt billig. Restene av julesylte på Centra Colosseum, kaster de praktisk talt etter deg. For fattige 30kr, satt jeg igjen med feite 5-600g frossen svinesylte av beste kvalitet. Av sånt blir det fort middag til 4 for under 50-lappen. Ta den rema1000!!!

Min beste investering sålangt i 2012. 

Suppa går ut på å bruke det du har liggende i skuffer og kjøleskap. Etter en kjapp kjøkkensafari satt jeg igjen med 2 løk (ca.4kr), 2 mini-spisspaprika (ca.6kr), buljong pulver (ca.2kr) og en boks med grytebønner (ca.6kr). En triumf av et måltid på 48kr.

Også greit å lage middag som ikke ruinerer meg totalt, til en forandring. Vanligvis har jeg en personlig finanskrise hver gang jeg handler på en Centra butikk.

Sylte fungerte utmerket som suppekjøtt, da det er både aromatisk og mørt. Det trenger heller ikke lang koketid, så retten er klar når grønnsakene er møre.


INGREDIENSER:
  • 1/2 stykke sylte i terninger
  • Grønnsaker, grovkuttet (fig.1)
  • Bønner (evt. linser eller erter)
  • 2 ss buljongpulver
  • Smør / olje til steking
  • Salt & pepper
  • Vann
FREMGANGSMÅTE:
  1. Brun sylte og grønnsaker i en gryte på sterk varme under omrøring.
  2. Skru ned til middels-svak varme og ha i bønner og buljongpulver. Hell på vann til det godt dekker ingrediensene i gryta.
  3. La det trekke/småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

fig.1












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar